Dressyr
21 augusti 2019 09:26

Charlotte om uteslutningen: “Jag är helt förkrossad”

AccepterarNu berättar Charlotte Dujardin själv om det som hände på tisdagen då hon blev utesluten och Storbritannien förlorade sitt lagsilver vid EM i dressyr. Samtidigt meddelar Storbritanniens Ridsportförbund att beslutet inte kommer att överklagas.

Charlotte om uteslutningen:  “Jag är helt förkrossad”
Charlotte Dujardin och Mount St. John Freestyle. Foto: Roland Thunholm

”I dag har varit en av de svåraste dagarna i min karriär och det är väldigt svårt att här i Rotterdam veta vad jag ska skriva till er, mina supportrar, eftersom jag är helt förkrossad” skriver engelska dressyrryttaren Charlotte DujardinFacebook.

Hon skriver att hennes häst Freestyle, precis som alla hennes hästar, är en del av hennes familj och att den villkorslösa kärleken mellan henne och hästarna är orsaken till att hon utövar ridsport.

Hon har aldrig känt en sådan förtvivlan som i dag, skriver Charlotte Dujardin, som är ledsen för att ha svikit sina supportrar, sitt lag och alla andra hon har omkring sig.

”Det sägs att utmaningar i livet gör oss starkare och även om mitt hjärta är krossat just nu, så är jag så tacksam för alla er som stöttat mig” skriver Charlotte Dujardin som också låter förstå att hon även fått många hatiska kommentarer på sociala medier.
”Till dem som i dag använt sig av sociala medier på det grymmaste av sätt i dag, var och en av er har rätt till er åsikt och jag kan inte hindra det” skriver hon och fortsätter sedan att tacka alla som stöttar och tror på henne.

Accepterar beslutet

Samtidigt meddelar Storbritanniens Ridsportförbund att de inte kommer inte att överklaga uteslutningen av Charlotte Dujardin.

”Efter att ha konsulterat vår lagveterinär för dressyren, Andre Buthe, som också inspekterat hästen, inser vi att beslutet är riktigt, eftersom välfärden hos våra hästar och ryttare går över allt annat” skriver Team GBR Equestrian på sin hemsida.

Vikki Underwood, teamledare för de brittiska ryttarna på EM, säger i ett uttalande att
”detta är extremt svårt eftersom vi i Storbritannien är stolta över vår djurvälfärd. Charlotte (Dujardin) är en av våra mest respekterade talangfulla ryttare, som känner en varm kärlek till sina hästar och hon tvekar inte att acceptera ett sådant här beslut.
”Det krävs ett stort lagarbete för att ta hästar och ryttare till ett mästerskap, och det arbetet är nu förgäves, men hästen mår bra och kommer att gå många fler mästerskap i framtiden” säger Vikki Underwood i uttalandet.

Fyra ryttare uteslutna

Charlotte Dujardin var inte ensam om att bli utesluten i samband med tisdagens dressyr.

Luxemburgs Nicolas Wagner blev utesluten eftersom hästen Quater Back Junior hade rosa skum i munnen under ritten. Frankrikes Charlotte Chalvignac uteslöts då Lights of Londonderry inte gick rent, och detsamma hände  belgiska Isabell Cool på Aranco V.

Mer om Charlotte Dujardins uteslutning.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt från EM i Rotterdam (73)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden