Hoppning
23 augusti 2019 19:55

Kapten Ankarcrona: ”Vi var chanslösa”

EM i hoppning Förbundskapten Henrik Ankarcrona log snett efter den svenska femteplats i EM-hoppningens lagtävling. Han kunde konstatera att han fått en ny erfarenhet vid det här mästerskapet. "Jag har lärt mig att åka till mästerskap utan att ta medalj," sa han.

Kapten Ankarcrona: ”Vi var chanslösa”
Sveriges förbundskapten Henrik Ankarcrona fick stå i mixade zonen i stället för på podiet när EM-medaljerna delades ut i Rotterdam på fredagen. Foto: Christel Behrmann.

Silver i senaste EM och VM och stora framgångar i sommarens nationshoppningar gjorde Sverige till en av förhandsfavoriterna i Rotterdam-EM.

Det stod klart ganska snart att vi var chanslösa. Henrik Ankarcrona, förbundskapten.

Men bommarna föll alltför ofta för de svenska hästhovarna.

– Så ska vi vara ärlig så var vi inte ens nära, sa Sveriges förbundskapten Henrik Ankarcrona.
– Det stod klart ganska snart att vi var chanslösa. De som var före oss var för bra.

Så där strax före avslutad lagfinal, med jublande belgare, tyskar och britter i bakgrunden, hade han lite svårt att samla tankarna och försöka summera.
– Klart jag är besviken. Jag hade mycket hellre stått på podiet där inne än här bakom i kulisserna, sa han.

”Hoppade bra”

– Jag tycker ändå att alla våra hästar hoppade bra. Egentligen bättre än förra året, de har ett års erfarenhet med sig. Det var de små, små grejorna som avgjorde. Små, små nedslag, bommar som ramlade men lika gärna kunnat stanna kvar.

Finaldagens svenska höjdpunkt stod Henrik von Eckermann som med Toveks Mary Lou var enda svenska nolla och som äntligen fick en felfri runda. Banan innehöll ingen vattengrav.
– Vi var så säkra innan mästerskapet på att Mary Lou skulle hoppa vattnet utan problem. Hon har gjort det jättebra på träning. Men uppenbarligen gillar hon inte vattengraven som är här.
EM:et i Rotterdam var årets stora mål för hopplandslaget.

”Inte så dåligt”

– Vi var ju ändå topp fem, så det är inte dåligt egentligen.

Och nya uppgifter väntar, nationshoppning i Calgary i slutet av månaden och sedan Nations Cup-finalen i Barcelona. Så jag bygger vidare på mina lag, sa Ankarcrona.

Resultat lagtävlingen

Resultat individuellt

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt från EM i Rotterdam (73)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden