Hoppning
24 augusti 2019 18:33

Två svenskar i den individuella hoppfinalen

EM i hoppningTvå svenska ekipage ställer upp i den individuella hoppfinalen på EM i Rotterdam i morgon, söndag.

Två svenskar i den individuella hoppfinalen
Peder Fredricson och Henrik von Eckermann hoppar EM-finalen i Rotterdam. Foto: Roland Thunholm

Det är Henrik von Eckermann och Toveks Mary Lou samt regerande Europamästaren Peder Fredricson/H&M All In som startar den individuella finalen.

De båda ryttarna sa efter fredagens lagfinal att de inte var säkra på om de skulle rida den individuella finalen. Det handlade dels om att de vill känna att de hade medaljchans, dels om att deras hästar skulle kännas fräscha.

– Vi har sovit på saken och fått större bild av det hela. Direkt efter tävlingen i går (läs fredag) var det för mycket känslor och besvikelse. Nu har vi kunnat koka ner alla intrycken och därför startar både Peder och Henrik, säger Sveriges förbundskapten Henrik Ankarcrona. 

För von Eckermanns del var också hur vattnet är placerat i finalen avgörande.
– Nu står vattnet bra på ett relaterat avstånd, säger han.

Vattenproblem

Ekipaget har haft två tramp i vattnet under EM.
– När vattnet står så där för sig själv är det svårt att veta när hon får syn på det och börjar stå emot, det är lite enklare att hantera med den här placeringen, säger Henrik von Eckermann.
– Jag vill gå in och sätta två nollor och så får vi se hur långt det räcker.

Henrik von Eckermann och Toveks Mary Lou bästa svenska ekipage individuellt med en nionde plats – 4,2 fel från bronset och 6,94 fel från guldet.

Regerande Europamästarekipaget är tia med 8 fel, alltså 0,44 fel efter von Eckermann.
– Det är ju också en bra klass att hoppa om i morgon. Jag vill ju helst ha en medalj. Nu är jag på ett EM och hästen är sund och bra. Vi får se hur det går, säger Peder Fredricson som red ”Allan” en stund på lördagens kväll.
– Han kändes jättebra. Det ska bli kul att hoppa i morgon.

Malin Baryard Johnsson, som också var kvalificerad till den individuella finalen genom att ligga 22:a individuellt, visade inte H&M Indiana vid lördagens hästbesiktning.

Inte aktuellt

– Det var egentligen aldrig aktuellt för Malin Baryard-Johnsson att starta i finalen med H&M Indiana. Hon var alltför långt ifrån toppen resultatmässigt. Hon har många andra bra tävlingar framför sig, säger Henrik Ankarcrona.

Startlista, individuella EM-finalen

Start- och resultatlistor

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt från EM i Rotterdam (73)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden