Dressyr
24 augusti 2019 18:24

Kapten Jenå: ”Vi måste blir mer noggranna med detaljerna”

EM i dressyrPlus för lagbronset. Minus för de många individuella missarna. Så sammanfattar Sveriges förbundskapten i dressyr, Bo Jenå, EM i Rotterdam för Sverige. "Individuellt hade vi väntat oss mer," säger han.

Kapten Jenå: ”Vi måste blir mer noggranna med detaljerna”
Förbundskapten Bo Jenå. Foto: Roland Thunholm

De sista ekipagen gör sin kür inne i på arenan i ett stekhett Rotterdam. Sveriges förbundskapten Bo Jenå står i mixade zonen och summerar EM.

– Vi är jätteglada för ett brons. Vi hade förhoppningen om det men det är svårt, det är många lag som kan ta bronset, säger han.

Individuellt var förhoppningarna större än vad det blev. Det var helt enkelt för många misstag, särskilt i Grand Prix Special.

– Misstar är dyra och här såg vi att rutin spelar roll med Patrik som är mest rutinerad i gänget. Lite mer noggrannhet med detaljer vill jag se inför OS i Tokyo.

– Vi har en hel vinter på oss att träna på det.

Svenske ryttaren Patrik Kittel håller med.
– Om man tittar på de som är bäst så är de så exakt på hela tiden. För tyskarna till exempel är precisionen på max. Det måste vi också bli.
– Vi har missat mer än vad vi brukar det här mästerskapet.

Patrik Kittel var dock nöjd med att ha gjort personbästa i küren tillsammans med Well Done de la Roche CMF.
– Hon har varit väldigt känslig i kür innan och skötte sig väldigt, väldigt bra här. Och hon klarar värmen bra vilket är bra med tanke på Tokyo.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt från EM i Rotterdam (73)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 98 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden