Dressyr
21 augusti 2019 22:00

Tre nationer klara för dressyren på OS 2020

Efter lagdressyr på EM i Rotterdam stod det klart att ytterligare tre länder får skicka dressyrlag till OS i Tokyo. Danmark var ett av dessa tre länder.

Tre nationer klara för dressyren på OS 2020
Daniel Bachmann Andersen och Blue Hors Zack. Foto: Roland Thunholm

En femteplats i lagtävlingen i EM var inte vad Danmark hade hoppats på, med ekipage som Daniel Bachmann Andersen/Blue Hors Zack och Cathrine Dufour/Atterupgaards Cassidy. Men Cathrine Dufour fick genomföra sin ritt i värsta regnskuren vilket drog ner procenten.

Resultatet räckte dock för att Danmark får skicka ett dressyrlag till Tokyo.
− Vi är otroligt glada över att vi kvalat. Alla ekipage gjorde ett fantastiskt arbete, säger Danmarks lagledare i dressyr Helle Krasnik Trolle till danska Ridehesten.
− Vi ville naturligtvis gärna ha haft en lagmedalj, men målet var först och främst att kvala till OS vilket vi lyckades med, så vi är till freds till 100 procent, fortsätter hon.

De övriga två länderna som nu är klara för lagdressyren i OS 2020 är Irland, som slutade på sjundeplats i tisdagens lagtävling på EM, och Portugal, som tog åttondeplatsen med sitt lag bestående av enbart lusitanohingstar.
De länder som placerade sig högre upp är redan klara för OS. Sverige säkrade sin biljett till Tokyo redan vid VM i Tryon i fjol.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt från EM i Rotterdam (73)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 98 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden