Hoppning
24 augusti 2019 11:16

Tre länder kvalade till OS i hoppning

EM i hoppningVid EM i hoppning kvalade tre nationer till OS i hoppning i Tokyo 2020.

Tre länder kvalade till OS i hoppning
Ben Maher och Explosion W visade vägen till EM-brons och OS-kval för Storbritannien i Rotterdam. Foto: Dean Mouhtaropoulos/FEI

Det blev gulmedaljören Belgien, bronsmedaljören Storbritannien och fjärdeplacerade Frankrike som tog hand om de tre biljetterna till OS i Tokyo som stod på spel under EM i Rotterdam.

– Vi kom hit för att kvalificera oss till Tokyo och vi fick med oss så mycket mer i form av en bronsmedalj, säger Storbritanniens förbundskapten Di Lampard till Horse and Hound.

– Vi har ett fantastiskt lag och väldigt bra laganda. Allt har inte gått vår väg den här veckan men vi höll i hop det, säger brittiska lagets Ben Maher som leder den individuella tävlingen till Horse and Hound.

Sedan tidigare är Japan, USA, Sverige, Tyskland, Schweiz, Nederländerna, Australien, Ukraina, Israel, Brasilien, Kanada, Nya Zeeland och Kina klara för hoppningens OS 2020.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt från EM i Rotterdam (73)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden