Dressyr
26 augusti 2019 15:19

Charlotte Dujardin satsar på världscupen

Ändrade planerDet blev bara en start vid EM i Rotterdam. Nu kommer Charlotte Dujardin istället att satsa på världscupen med Mount St John Freestyle.

Charlotte Dujardin satsar på världscupen
Charlotte Dujardins mål är nu att ta sig till världscupfinalen med Mount St John Freestyle. Foto: Roland Thunholm

Den brittiska toppryttaren Charlotte Dujardin har ändrat sina planer gällande Mount St John Freestyle. Efter att ekipaget ridit på nytt personbästa vid EM i Rotterdam (81,91 procent) uteslöts Charlotte då det upptäcktes blod på vänster sida av hästen (läs mer här). Efter detta kvar Charlotte Dujardin ute ur mästerskapet och kunde varken starta i Specialen eller küren.

Nu meddelar Charlotte Dujardin att hon ändrar planeringen och upplägget för Mount St John Freestyle – fokus kommer läggas på världscupen med målet att kvala in till världscupfinalen i Las Vegas april 2020.
– Ursprungligen tänkte jag att det blir för mycket för henne att både göra EM och världscupen, men eftersom vi bara gjorde en start vid EM kan jag lika gärna ge det ett försök, säger Charlotte Dujardin till Horse & Hound.

Charlotte säger att hon ser fram mot säsongen och att Freestyle är lysande vid inomhustävlingar, och att det inte spelar någon roll för stoet vilken atmosfär hon befinner sig i.

Rider i Lyon

Troligtvis väntar världscupstart för ekipaget i franska Lyon i november, därefter Olympia hemma i Storbritannien i december och sedan holländska Amsterdam i Januari.
– Jag tror det blir bra för Freestyle. Hon är tillräckligt gammal nu, hon fixar det och hon behöver ha några fler mil bakom sig.

Ridsport
Charlotte Dujardin och Mount St John Freestyle på VM 2018. Foto: Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt från EM i Rotterdam (73)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden