Hoppning
24 augusti 2019 10:27

Se Belgiens väg mot historiskt EM-guld

EM i hoppningBelgiens EM-guld i laghoppningen var landets första lagmedalj på EM. "Vi har arbetat tillsammans som ett lag i några år nu och i dag föll allt på plats," säger guldlagets Pieter Devos, Här finns också en film med Belgiens väg mot guldet.

Se Belgiens väg mot historiskt EM-guld
Belgien tog ett historiskt EM-guld i lag. Foto: Roland Thunholm.

Det var ett rutinerat gäng genom Pieter Devos, Jos Verlooy, Jerome Guery and Gregory Wathelet som fixade den historiska guldmedaljen.

Vi har arbetat tillsammans som ett lag i några år nu och i dag föll allt på plats. Pieter Devos.

Belgium, Germany och Great Britain var på guld-, silver och bronsplats inför fredagens avgörande i laghoppningen. Och det var så medaljerna fördelade sig till slut.

– Jag gillar press, sa Belgiens sistaryttare Gregory Wathelet på presskonferensen efter medajutdelningen.

”Ofattbart”

– Det är ofattbart och jag är väldigt, väldigt stolt över mitt lag med fyra toppryttare och fantastiska hästar. De gjorde ett fantastiskt jobb och jag är mycket, mycket glad, sa Belgiens förbundskapten Peter Weinberg.

Med i bakgrunden under mästerskapet som support gör guldlaget fanns även belgiska ryttarna Olivier Philippaerts och Niels Bruynseels.

– Vi har arbetat tillsammans som ett lag i några år nu och i dag föll allt på plats. Vi tänker alla likadant och är goda vänner, sa guldlagets Pieter Devos vid presskonferensen.

Precis som tidigare under mästerskapet fick banorna, designade av Hollands Louis Konickx, beröm.
– Vi har haft tre helt olika hoppningar. Den första dagen var det en typisk speedklass, på torsdagen var det en mer delikat hoppning och sista rundan var mycket större, sa Jerome Guery.

Glad för silver

Tysklands Daniel Deusser verkade inte vara alltför besviken över att inte ha nått hela vägen till guld.
– Vi började starkt första dagen och sedan tappade vi det lite på torsdagen. Det blev en spännande avslutning och jag är väldigt glad över silvermedaljen.

Se avgörandet via FEI-tv nedan.

EM i hoppning avslutas med den individuella finalen i morgon, söndag.

Resultat lagtävlingen

Resultat individuellt

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt från EM i Rotterdam (73)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden