Dressyr
20 augusti 2019 11:40

Juliette Ramel efter missen: ”Djäkligt irriterande”

EM i dressyrJuliette Ramel gick in som tredje svenska ekipage i lagdressyren på EM. Allt satt som det skulle ända fram till ettorna där kommunikationen mellan henne och Buriel K.H. sprack. "Det var mitt eget fel, jag tog tillbaka honom för mycket," säger Juliette Ramel som trots missen fick 76,196 procent.

Juliette Ramel efter missen: ”Djäkligt irriterande”
Juliette Ramel och känslige Buriel missförstod varandra när det var dags för ettorna i lagdressyren. Foto: Roland Thunholm

På måndagen hade svenska lagryttaren Therse Nilshagen miss i sina ettor. På tisdagen ställde samma punkt i Grand Prix-programmet till det för Juliette Ramel och Buriel K.H. (KWPN val f 2006 e Osmium-Krack C, uppf P. Bakker, äg La Pomme HB).
– Det var mitt eget fel. Jag tyckte det gick lite fort när jag kom ut ur hörnet så jag tog tillbaka honom lite väl mycket.

– Han är så himla känslig och blev nog förvånad för han kan ju programmet,.

– Det är djäkligt irriterande för det är inget jag brukar göra. Jag missar inte ettorna i vanliga fall, det har aldrig hänt…

Det var mycket som var bra i ekipagets program också, bland annat piaffen, passagen och piruetterna. Valacken har också befäst och stärkt sig i formen.
– Han har blivit starkare, han har ju gått Grand Prix några år nu.

Se intervju med Juliette Ramel nedan.

Ridsports referat från avgörandet i EM:s lagdressyr.

Lagresultat

Individuella resultat

Laguppställningar

Startlista Grand Prix tisdag

Livesändning SVT Play

Livesändning FEI TV

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Allt från EM i Rotterdam (73)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden